M 365 icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

COVID19

testiranje covid19

oštovani,

čast nam je i zadovoljstvo obavijestiti Vas i pozvati, u ime rektora prof. dr. Rifata Škrijelja, da prisustvujete posjeti gospodina Binoda Chaudharyja Univerzitetu u Sarajevu i predavanju koje će održati za naše studente i akademsku zajednicu u petak 10. maja 2019. godine u 10 sati  u svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu.

Studenti Sarajevskog univerziteta će imati priliku čuti inspirativnu priču prvog nepalskog milijardera o snovima, borbi i uspjehu, kao i priliku da postave pitanja gospodinu Chaudharyju.

Binod Chaudhary je prvi nepalski milijarder na Forbesovoj listi milijardera, na kojoj se nalazi od 2013. godine. Vlasnik je i predsjednik kompanije CG Corp Global (www.cgcorpglobal.com), multinacionalnog konglomerata od 122 kompanije na pet kontinenata i sa 76 uglednih brandova na globalnom tržištu. Međunarodni ugled u industriji robe široke potrošnje ostvario je kao čovjek koji stoji iza Wai Wai nudli, najčuvenijeg branda Chaudhary grupe. Njegovi  poslovni interesi usmjereni su i na oblast elektronike, hotelijerstva, infrastrukture, obrazovanja, telekomunikacija i nekretnina.

Plakat Binod Chaudhary2

Gospodina Chaudharyja smatraju jednim od najvećih filantropa današnjice. Zapažena su njegova ulaganja u obrazovanje i osnaživanje žena, a 2015. godine našao se na naslovnoj strani Forbes Asia kao jedan od „40 outstanding givers in the world“ jer je milione uložio u obnovu zemlje i gradnju kuća, poslije razornog zemljotresa koji je pogodio Nepal.  

Autor je inspirativne autobiografije „Making it big“. Knjiga je do sada objavljena na više jezika, a promocije su održane u cijeloj Aziji, u Americi, te Britaniji. U Srbiji i Crnoj Gori knjiga je objavljena pod naslovom „Osvajanje vrhova“, a očekuje se izdanje ove knjige i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Informacija o održavanju događaja je objavljena na web stranici Univerziteta u Sarajevu i dostupna na linku:

http://www.unsa.ba/doga%C4%91aji/master-class-binoda-chaudharyja-milijardera-sa-forbesove-liste-za-studente-univerziteta-u.

 

Također, molimo Vas da prisustvo predavanju potvrdite na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

 

S poštovanjem,

Služba za odnose s javnošću

Univerzitet u Sarajevu

Kategorija: Vijesti UNSA