icon-email    |   E-nastava     ISSS    STUDENT GUIDE

Šesta generalna skupština Asocijacije veterinarskih fakulteta mediteranskih zemalja (REEV-Med) održana je 13. i 14.12.2017. godine zajedno sa Petim kongresom tuniških veterinarskih tehničkih grupa u Tunisu (Hammamet). Ovogodišnju skupštinu svojim prisustvom uveličali su tuniški ministar Privrede, vodoprivrede i ribarstva, njegova ekselencija Samir Taïeb i dr. Malek Zrelli  koji su okupljenim učesnicima kongresa  i članovima REEV-Med mreže poželjeli dobrodošlicu.

Predsjedavajući Asocijacije veterinarskih fakulteta mediteranskih zemalja prof. dr. Nihad Fejzić (BiH, Veterinarski fakultet u Sarajevu) okupio je dvadesetak dekana i predstavnika ustanova za veterinarsku medicinu iz Albanije, Alžira, Turske, Francuske, Jordana, Italije, Grčke, Maroka, Libije, Tunisa i Egipta na ovogodišnju skupštinu.

Analizirani su ciljevi koje je Asocijacija postavila na Petoj skupštini 2016. godine u Palermu (Italiji) te njihova realizacija u 2017. godini. Članovima asocijacije je predstavljen novi Statut koji je na skupštini jednoglasno usvojen. Predsjednik Asocijacije REEV-Med najavio je pokretanje zvanične web stranice organizacije, nove mogućnosti saradnje među članicama te održavanje slijedeće skupštine u  septembru 2018. godine u Turskoj.

Reev med Tunis

DETALJNIJE U PRILOGU NA ENGLESKOM

 

Kategorija: Vijesti