icon-email         E-nastava         ISSS         STUDENT GUIDE       unsa logo  

Banner congress 2

Sa posebnim zadovoljstvom vas obavještavamo da će u utorak 27.03.18. godine u 11 sati na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu biti svečano otvorenje specijalističke veterinarske stomatološke ordinacije u sklopu Klinika fakulteta. Prvi puta na području BiH stvoreni su uvjeti za pružanje stomatoloških usluga za male kućne ljubimce.

Stručno educirani uposlenici će u savremeno opremljenoj ordinaciji pružati usluge ultrazvučnog uklanjanja zubnog kamenca sa poliranjem zuba (oralna higijena), otklanjanja zubnih nepravilnosti, ekstrakcije zuba, endodontološko liječenje zuba, liječenje parodontalnih bolesti i stomatitisa.

Svi zahvati će se raditi u općoj anesteziji pod stručnim nadzorom anesteziologa Klinika Veterinarskog fakulteta i biti praćeni savremenim dijagnostičkim metodama, a stanje zuba prije i poslije zahvata procijenjivati će se RVG metodom (radioviziografija).

Veterinarski fakultet u Sarajevu će ovom novootvorenom ordinacijom, pored stomatoloških usluga, pružiti mogućnost edukacije i napredovanja studenata dodiplomskog i postdiplomskog studija u oblasti veterinarske stomatologije.

D E K A N

Prof. dr. Nihad Fejzić

stom 1

stom 2

stom 3

stom 4

 

Kategorija: Vijesti