icon-email       E-nastava     ISSS     STUDENT GUIDE     PROMO VIDEO promo   unsa logo  

70god web 900x100

Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Asocijacija studenata Veterinarskog fakulteta su 01.10.2018. godine u amfiteatru organizirali prijem brucoša za akademsku 2018/2019. godinu.

Program je počeo izvođenjem himne BiH i međunarodne akademske himne „Gaudeamus Igitur“ te obraćanjem studentice Eme Zoljić koja je kao voditeljica programa dobila priliku da se prva obrati novim studentima. Svečani dio programa obezbijedili su studenti Veterinarskog fakulteta, Toni Babić koji je svirao saz i Emra Hamidović svirajući splet tradicionalnih muzičkih numera na klarinetu.

Prodekan za nastavu, prof. dr. Rizah Avdić, brucošima je poželio dobrodošlicu i upoznao ih sa nastavnim procesom koji ih očekuje tokom studija. Dekan Veterinarskog fakulteta je u svome obraćanju izrazio dobrodošlicu studentima prve godine, naglasio da su upisali jedan atraktivan fakultet  i da naši student širom svijeta imaju prohodnost i predstavljaju svojevrsne ambasadore ovog fakulteta i Bosne i Hercegovine. 

Brucošima se obratio i Izmir Kovčić, DVM ispred Bibliotečko-informatičkog centra Veterinarskog fakulteta, koji ih je upoznao sa uslugama istog za studente, Ajdin Tinjak, predsjednik Asocijacije studenata Veterinarskog fakulteta i prodekan student Senad Kovačević.

Nakon programa, referentice Studentske službe, gospođe Nermina Rahmanović i Altijana Šojko su studentima uručile indexe.

Još jednom, u  ime dekana Veterinarskog fakulteta, prof. dr. Nihada Fejzića, nastavnog, laboratorijskog i administrativnog osoblja svim studentima želimo dobrodošlicu i uspješnu akademsku 2018/2019. godinu.

Prijem brucosa 2018

 

Kategorija: Vijesti