icon-email       E-nastava     ISSS     STUDENT GUIDE     PROMO VIDEO promo   unsa logo  

70god web 900x100

Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu 10.10.2018. godine imao je izuzetnu čast da ugosti delegaciju Ambasade Narodne Republike Kine. Sastanku su prisustvovali NJ. E. Chen Bo, Gao Kai i Dou Mengyue, prorektorica za međunarodnu saradnju prof. dr. Aleksandra Nikolić, dekan prof. dr. Nihad Fejzić te prodekani  prof. dr. Rizah Avdić, prof. dr. Muhamed Smajlović i  prof. dr. Ćazim Crnkić.

Posjeta delegacije ambasade Narodne Republike Kine našoj instituciji  bila je prvenstveno u cilju proširenja saradnje između fakulteta i ambasade Kine u BiH te jačanja ekonomskih odnosa naših država. Jedna od tema sastanka bila je saradnja novootvorenog Veterinarskog instituta našeg fakulteta i Lanzhou instituta za veterinarstvo koji je u sastavu Kineske akademije za poljoprivrednu nauku u sklopu programa saradnje zemalja 16 + 1.

Nakon sastanka delegacija je obišla prostorije Veterinarskog fakulteta (Anatomski muzej, laboratorije, klinike). Pet studenata Veterinarskog fakulteta od ove akademske godine boravi na jednogodišnjoj razmjeni na Veterinarskom fakultetu Poljoprivrednog Univerziteta u Nanjingu, a dogovorena je i dalja dinamika naše saradnja u interesu studenata i veterinarske znanosti.

kina 1

kina 2a

 

Kategorija: Vijesti