icon-email       E-nastava     ISSS     STUDENT GUIDE     PROMO VIDEO promo   unsa logo  

70god web 900x100

- Francuska svake godine primi oko 300 000 stranih studenata i četvrta je destinacija u svijetu za one koji svoje studiranje odluče početi ili nastaviti u inostranstvu.

Kako bismo studentima iz Bosne i Hercegovine predstavili sve mogućnosti studiranja u Francuskoj, Ambasada Francuske i Ured Campus France organizuju, po peti put, Sajam francuskih univerziteta koji će se održati 7. novembra 2018, od 10 do 15h u holu Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Ovaj sajam jedinstvena je prilika studentima da upoznaju neke od francuskih univerziteta prisutnih na sajmu.

Ovom prilikom bismo htjeli obavijestiti i pozvati studente da posjete ovaj sajam 7. novembra između 10:30 i 15:00. 

 

- Naučni komitet Francuska – Bosna i Hercegovina (15:30-17:30, Filozofski fakultet u Sarajevu)

Istoga dana, u srijedu 7. novembra od 15:30 do 17:30 će biti održan godišnji sastanak naučnog komiteta Francuska –BiH, u malom amfiteatru Filozofskog fakulteta. Ovom sastanku će prisustvovati predstavnici Univerziteta Artois, Poitiers, Lyon, Troyes, Rouen, Sciences Po Paris, iz svih oblasti.

 

- Otvaranje konkursa za stipendije Vlade Francuske

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo i otvaranje konkursa sa stipendije Vlade Francuske za master i doktosrke studije koji će biti otvoren tokom sajma. Ovaj konkurs otvoren je za sve studente koji imaju državljanstvo Bosne i Hercegovine.

 

Kategorija: Vijesti