E-mail icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

testiranje covid19

COVID info

poklon

U petak 04.09.2020. godine, dekan Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Muhamed Smajlović te prodekan za finansije, prof. dr. Jasmin Omeragić i šef Laboratorije za molekularno-genetička i forenzička ispitivanja, prof. dr. Teufik Goletić su ugostili predstavnike Federalnog ministarstva zdravstva, gospodina Gorana Čerkeza, pomoćnika ministra za javno zdravstvo i gospođu Snježanu Bodnaruk, sekretara ministarstva.

Uz riječi zahvalnosti za saradnju, pruženu podršku i prepoznavanje potencijala Veterinarskog fakulteta, dekan Smajlović je gospodinu Goranu Čerkezu i gospođi Snježani Bodnaruk uručio monografije te srebrene znakove Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.

posjeta

Na sastanku se razgovaralo o zajedničkim aktuelnim temama za obje institucije - saradnji, značaju veterinarske znanosti u brojnim kriznim situacijama, koronavirusu, testiranju, izolaciji koronavirusa na Veterinarskom institutu, kao i nadi da će obje institucije i dalje promovirati koncept jedinstvenog zdravlja (saradnja veterine i javnog zdravstva) kao važan princip u daljnjem očuvanju zdravlja i dobrobiti ljudi i životinja.

Nakon sastanka, gosti su sa dekanaom obišli prostorije Veterinarskog fakulteta uz zadržavanje u Anatomskom muzeju, koji je jedinstven u BiH.

muzej 2

muzej 1

 

Kategorija: Vijesti