M 365 icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

COVID19

testiranje covid19

Dana 17.11.2020. godine u sali za sjednice Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu održana je svečanost pod pokroviteljstvom Fondacije „Prof. dr. Ibrahim Arnautović“ i Veterinarskog fakulteta na kojoj su studentici prve godine dodijeljene Plaketa i stipendija za najbolji postignuti uspjeh iz predmeta ANATOMIJA DOMAĆIH ŽIVOTINJA u studijskoj 2019/2020. godini. Svečanost koja se već po šesti put održava pokazatelj je tradicije i nastojanja Fondacije i Veterinarskog fakulteta da kontinuirano podržavaju i promoviraju dobre rezultate i uspjeh studenata.

Vijeće Veterinarskog fakulteta je analizom prolaznosti donijelo Odluku da se nagradi studentica Selma Alispahić koja je postigla najbolji uspjeh iz predmeta Anatomija domaćih životinja. Plaketu je uručio dekan Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Muhamed Smajlović, a novčanu nagradu – stipendiju u iznosu od 400,00 KM u ime Fondacije uručio je prof. Samir Arnautović.

Fondacija „Prof. dr. Ibrahim Arnautović“, koja je utemeljena u znak sjećanja na rahmetli prof. dr. Ibrahima Arnautovića koji je svoj životni vijek posvetio izučavanju morfologije i prenošenju svog znanja na kolege i studente, ima za cilj pomoć i podstrek studentima tokom studiranja veterinarske medicine.

Fondacija Arnautovic 1

Fondacija Arnautovic 2

Kategorija: Vijesti