icon-email       E-nastava     ISSS     STUDENT GUIDE     PROMO VIDEO promo   unsa logo  

VF70 logo1 04

U periodu od 18. do 23. septembra 2007. u posjeti našem fakultetu boravili su uvaženi profesori dr. Julie Levy, dr. Cynda Crawford School of Veterinary Medicine, University of Florida, SAD, i dr. Miroslav Drmač iz Kanade. Oni su jedni od najvećih svjetskih stručnjaka iz oblasti veterinarske medicine malih životinja. Ova posjeta rezultat je uspješne saradnje između Veterinarskog fakulteta Univerziteta na Floridi i Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu a koja je uspostavljena 18.01.2007. godine od strane dekana Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Almedine Zuko i dekana Veterinarskog fakulteta Univerziteta na Floridi Glen F. Hoffsis D.V.M .

Saradnja je započela učešćem naše delegacije na North American Veterinary Conference (NAVC), dok je ova posjeta drugi korak saradnje. Slijedeći korak saradnje trebao bi biti odlazak naših kadrova na dužu edukaciju na Veterinarski fakultet Univerziteta na Floridi.

Pored studenta Veterinarskog fakulteta Sarajevo aktivno učešće u organizaciji ovog skupa uzeli su i veterinari iz cijele Bosne i Hercegovine.

Tokom posjete uvaženi profesori su održali niz predavanja na temu savremene metode dijagnostike i terapije unutrašnjih i zaraznih oboljenja pasa i mačaka, što je izuzetno pomoglo sticanju novijih naučnih saznanja iz ovih oblasti.

Važno je istaći da su sponzori ovog skupa: North American Veterinary Conference (NAVC), World Small Animal Veterinary Association (WSAVA), „Veterina d.d.- Pliva“- Zagreb, „Ataco d.o.o.“ –Mostar /distributer hrane za kućne ljubimce, Pedigree i Whiskas za BiH/.

Dr. Levy, dr. Crawford, i dr. Drmač su iskazali veliku zahvalnost domaćinima na uspješnoj posjeti našoj zemlji i Fakultetu. Pored predavanja i upoznavanja sa radom našeg Fakulteta i studentima, profesorori su se upoznali i sa mnogim kulturno-historijskim znamenitostima naše zemlje.

Kategorija: Vijesti