icon-email       E-nastava     ISSS     STUDENT GUIDE     PROMO VIDEO promo   unsa logo  

VF70 logo1 04

U organizaciji Ureda za veterinarstvo BiH, Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS jučer je u prepunom amfiteatru našeg Fakulteta održan naučno-stručni seminar na temu "Stanje Bruceloze i pristup novoj strategiji suzbijanja iste u BiH".

Otvaranje skupa i pozdravni govor održali su prof. dr. Almedina Zuko, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu i doc. dr. Drago N. Nedić, direktor Ureda za veterinarstvo BiH Sarajevo. Nakon pozdravnog govora prisutnima se obratio doc. dr. Ramiz Velić sa Veterinarskog fakulteta Sarajevo sa prezentacijom operativnog plana na suzbijanju odnosno kontroli bruceloze u BiH.

Najveće interesovanje prisutnih je bilo za izlaganje prof. dr. Jose Maria Blasco, Cito Saragosa, iz Španjolske koji je prezentovao svoja iskustva u primjeni cjepiva REV 1 u Španjolskoj. Dokaz kvalitete i dobre organizacije skupa potvrdilo je i učešće stručnjaka iz regiona sa svojim prezentacijama ove problematike u svojim zemljama, dr. sc. Željke Cvetnića, ravnatelja Hrvatskog veterinarsko instituta dr. sc. Silvio Špičić, sa Hrvatskog veterinarskog instituta i prof. dr. Bosiljke Đuričić sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu i drugih.

bruc2009 1   bruc2009 2

Kategorija: Vijesti