E-mail icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

testiranje covid19

COVID info

International Cooperation VFS - News

Za mobilnost  CEEPUS mreže (Network Mobility) svaka partnerska institucija svake godine objavljuje konkurs za kvote (broj mesta i meseci stipendije) dobijene od strane centralnog CEEPUS ureda.

Konkurs se na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu najčešće objavljuje u periodu april-maj tekuće godine za narednu školsku godinu. Konkurs se objavljuje na internet stranici Fakulteta.

Konkurs za studente Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za akademsku 2019/2020. godinu.

Konkurs za nastavno osoblje Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu za akademsku 2019./2020. godinu.

Sve zainteresirane za aplikaciju na ovaj poziv upućujemo na odgovarajuću odluku NNV Fakulteta (Odluka o kriterijima za odabir kandidata za razmjenu po CEEPUS programu) prema kojoj su glavni kriteriji za odabir:

  1. Prosjek ocjena kandidata
  2. Kandidati sa viših godina imaju prednost
  3. Prednost imaju kandidati koji prvi put učestvuju u CEEPUS programu

Kandidati svoje prijave trebaju poslati Prodekanu za međunarodnu saradnju prof. dr. Muhamedu Smajloviću na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. radi provjere kriterija.

Svi prijavljeni kandidati će biti obaviješteni o rezultatima konkursa putem obavijesti na web stranici fakulteta.

Nakon toga kandidati se moraju samostalno registrovati i prijaviti za razmenu na stranici CEEPUS http://www.ceepus.info/

Odobrene prijave prolaze standardan proces potvrde: koordinator razmene na Fakultetu, nacionalni kordinator u BiH, nacionalni i kordinator na Fakultetu zemlje domaćina (Home PPU, NCO, Host NCO, Host PPU).

Na kraju je kandidat dužan da prihvati stipendiju kako bi proces bio okončan statusom Accepted by applicant.

Svaki kandidat, koji se prijavio, na CEEPUS stranici može da prati svoj status putem naloga koji sam kreira na početku prijave za razmjenu.

Šifra VetNEST programa je CIII-HR-0107-12-1819

Prezentacija načina popunjavanja aplikacije: CEEPUS ppt.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Prodekanu za međunarodnu saradnju prof. dr. Muhamedu Smajloviću na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

Kategorija: Intl Cooperation VFS