icon-email    |   E-nastava     ISSS    STUDENT GUIDE

International Cooperation VFS - News

Poštovani,

u cilju unapređenja razmjene studenata i nastavnog osoblja, kao i pojačanja saradnje između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, Vlada Narodne Republike Kine je za šesnaest zemalja CIE izdvojila stipendije u određenom broju od akademske 2016/2017. do 2019/2020. godine pod programom „Specijalne stipendije za medicinsku nauku za studente zemalja CIE“.

Kandidat za navedenu stipendiju može biti redovni student sa dodiplomskog, magistarskog ili doktorskog studija ili nastavno osoblje zainteresovano za stručno usavršavanje. Predloženom kandidatu će biti finansirana edukacija na fakultetu u Kini, od akademske 2016/2017. godine, pa sve do završetka osnovnih studija ili sticanja zvanja magistra ili doktora nauka. Pored besplatnog smještaja, kandidatu će biti obezbjeđeno zdravstveno osiguranje i mjesečni džeparac u iznosu od oko 800 KM, što je dovoljno za dnevne troškove u Kini, kao što su hrana i prevoz. Spisak univerziteta, odnosno fakulteta u Kini na koje se može aplicirati, kao i druge relevatne infromacije o studijskim programima dostupne su na zvaničnoj web stranici www.csc.edu.cn/laihua

Nominacije je potrebno dostaviti Univerzitetu u Sarajevu do 17. marta 2016. godine do 15:00 sati. Nominaciju možete poslati putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

a potrebno je dostaviti ime i prezime, kao i kontakt podatke kandidata (broj telefona i email) kako bi uspostavili komunikaciju sa predstavnikom Ambasade.

 

Komisija za međunarodnu saradnju

Kategorija: Intl Cooperation VFS