icon-email       E-nastava     ISSS     STUDENT GUIDE     PROMO VIDEO promo   unsa logo  

Banner congress 2

Scholarships - News

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku obaviti praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao sto su energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni management, zaštita okoliša, arhitektura, gradjevina, poljoprivreda i druge.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angažovanje u BiH.

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjedjuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac. Program stipendija njemačke privrede sprovodi se po sedmi put na podrucju BiH, uz podršku Predstavnistva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa.

Apliciranje je moguće do 19.11.2012. godine.

Više informacija i online prijave na www.stipendienprogramm.org

Komisija za međunarodnu saradnju VFS

Kategorija: Scholarships