E-mail icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

testiranje covid19

COVID info

Tempus 1HEALTH

Prof.dr. Aida Hodžić

UNSA voditelj 544182-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPCR projekta (1HEALTH)

Sarajevo, 31.3.2014.

Veterinarski fakultet, Univerzitet u Sarajevu

Medicinski fakultet, Univerzitet u Sarajevu

 

Svim Katedrama

Predmet: Aplikacija saradnika i nastavnika za edukaciju na EU partnerskim institucijama

Uvažene kolege,

U okviru Tempus projekta 544182-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPCR, čiji je naziv PUBLIC HEALTH IN THE WESTERN BALKANS – IMPROVEMENT IN THE FIELD OF PUBLIC HEALTH AND DEVELOPMENT OF A “ONE HEALTH” EDUCATIONAL AND SCIENTIFIC ARCHITECTURE IN WESTERN BALKAN COUNTRIES (1HEALTH), a koji se realizuje zajedno sa univerzitetima (veterinarski i medicinski fakulteti) u Milanu (Italija) – koordinator projekta, Barseloni (Španija), Portu (Portugal), Ljubljani (Slovenija), Istočnom Sarajevu (BiH), Prištini (Kosovo), te HEA BiH i WUS Austrija, planirani su jednomjesečni boravci mlađih saradnika i nastavnika sa Veterinarskog i Medicinskog fakulteta UNSA i Priština, te Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu na EU partnerskim institucijama s ciljem unapređenja i/ili stjecanja novih znanja i vještina iz oblasti vezanih za javno zdravstvo. Boravci će biti realizirani počev od oktobra 2014. do juna 2016.

Uvjeti koje aplikant treba ispunjavati su:

  • da je saradnik ili mlađi nastavnik uposlenik Veterinarskog ili Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prvenstveno na predmetima iz oblasti javnog zdravstva;
  • dobro poznavanje engleskog jezika (moguća provjera putem intervjua);

Obzirom da je navedeni projekat orjentiran prema oblasti javnog zdravstva, prednost pri odabiru kandidata imat će oni čiji je nastavni i istraživački rad iz navedene oblasti. Konačan odabir uspješnih aplikanata vršit će UNSA Tempus komisija.

Ohrabrujemo sve mlade saradnike i nastavnike da svoju zainteresiranost izraze popunjavanjem aplikacije koja se nalazi u PRILOGU, a uz istu da dostave i (svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku):

- CV

- motivacijsko pismo i

- kratak opis cilja/eva, sadržaja i institucionalnog značaja edukacije.

Krajnji rok za predaju aplikacija je 21.04.2014. godine.

Aplikacije treba predati Prof.dr Aidi Hodžić, putem arhive Veterinarskog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu u pisanoj formi i/ili putem e-mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Neblagovremene i nepotpune aplikacije neće ući u razmatranje UNSA Tempus komisije.

Važna napomena: Svi aplikanti koji realizuju usavršavanje na nekoj od partnerskih institucija kroz ovaj projekat, obavezni su u roku od najduže 3 mjeseca po povratku pripremiti nastavni materijal/skriptu (cca 20 – 30 stranica) za nastavne potrebe iz oblasti iz koje je usavršavanje realizirano.

S poštovanjem,

Prof.dr. Aida Hodžić

Kategorija: Tempus 1HEALTH