E-mail icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

testiranje covid19

COVID info

Tempus 1HEALTH

Prof.dr. Aida Hodžić

UNSA voditelj 544182-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPCR projekta (1HEALTH)

Sarajevo, 12.02.2015.

Veterinarski fakultet, Univerzitet u Sarajevu

Medicinski fakultet, Univerzitet u Sarajevu

Svim Katedrama

Predmet: Aplikacija za kupovinu publikacija – ažuriranje i VAŽNA NAPOMENA

Uvažene kolege,

Podsjećam vas da se bliži krajnji rok, 15.02.2015.godine, za dostavu aplikacija za kupovinu knjiga, prvenstveno iz oblasti vezanih za javno zdravstvo, u okviru Tempus projekta 544182-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPCR (1HEALTH), čiji je naziv PUBLIC HEALTH IN THE WESTERN BALKANS – IMPROVEMENT IN THE FIELD OF PUBLIC HEALTH AND DEVELOPMENT OF A “ONE HEALTH” EDUCATIONAL AND SCIENTIFIC ARCHITECTURE IN WESTERN BALKAN COUNTRIES (1HEALTH).

VAŽNA NAPOMENA: za generaciju Tempus IV projekata iz 2013. godine svako dobro ili proizvod kupljen u okviru ovih projekata treba biti usklađen prema pravilu o porijeklu i stoga treba potjecati iz zemlje članice Evropske unije ili iz zemlje koja ispunjava uvjete (Norveška, Lihtenštajn, Island, Zemlje Zapadnog Balkana, Južnog Mediterana i Istočne Evrope, Turska i Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija).

Pravilo se odnosi na sve „opipljive fizičke proizvode“ kupljene u okviru Sporazuma, tj. na svu opremu koja uključuje softver, baze podataka, digitalne proizvode i sl. Ovo pravilo se, također, odnosi na knjige.

Prema ovom pravilu, proizvodi ne potječu iz zemlje dobavljača nego iz zemlje gdje su krajnje proizvedeni ili sklopljeni i smatra se „zemljom porijekla“.

Aplikacije treba dostaviti Prof.dr. Aidi Hodžić putem e-mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Neblagovremene i nepotpune aplikacije neće ući u razmatranje UNSA Tempus komisije Projekta.

S poštovanjem,

Prof.dr Aida Hodžić

Kategorija: Tempus 1HEALTH