E-mail icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

testiranje covid19

COVID info

Tempus 1HEALTH

Prof.dr. Aida Hodžić

UNSA voditelj 544182-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPCR projekta (1HEALTH)

Sarajevo, 07.09.2015.

Veterinarski fakultet, Univerzitet u Sarajevu

Medicinski fakultet, Univerzitet u Sarajevu

 

Svim Katedrama

Predmet: Aplikacija saradnika i nastavnika za edukaciju na EU partnerskim institucijama – drugi poziv

Uvažene kolege,

U okviru Tempus projekta 544182-TEMPUS-1-2013-1-IT-TEMPUS-JPCR, čiji je naziv PUBLIC HEALTH IN THE WESTERN BALKANS – IMPROVEMENT IN THE FIELD OF PUBLIC HEALTH AND DEVELOPMENT OF A “ONE HEALTH” EDUCATIONAL AND SCIENTIFIC ARCHITECTURE IN WESTERN BALKAN COUNTRIES (1HEALTH), a kojiserealizujezajednosa univerzitetima (veterinarski i medicinski fakulteti) u Milanu (Italija) – koordinator projekta, Barseloni (Španija), Portu (Portugal), Ljubljani (Slovenija), Istočnom Sarajevu (BiH), Prištini (Kosovo), te HEA BiH i WUS Austrija, planirani su jednomjesečni boravci mlađih saradnika i nastavnika sa Veterinarskog i Medicinskog fakulteta UNSA i Priština, te Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu na EU partnerskim institucijama s ciljem unapređenja i/ili stjecanja novih znanja i vještina iz oblasti vezanih za javno zdravstvo. Boravci se realiziraju počev od oktobra 2014. do juna 2016. Do sada je uspješno realizirano osam boravaka naših kolega na partnerskim institucijama.

Obzirom na interes i drugih kandidata, te mogućnosti koje pruža tekući Tempus projekat, ovim putem objavljujemo Drugi poziv za dostavu aplikacija saradnika i nastavnika za edukaciju na EU partnerskim institucijama.

Uvjeti koje aplikant treba ispunjavati su:

  • da je saradnik ili mlađi nastavnik uposlenik Veterinarskog ili Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prvenstveno na predmetima iz oblasti javnog zdravstva;
  • dobro poznavanje engleskog jezika (moguća provjera putem intervjua);

Obzirom da je navedeni projekat orjentiran prema oblasti javnog zdravstva, prednost pri odabiru kandidata imat će oni čiji je nastavni i istraživački rad iz navedene oblasti. Konačan odabir uspješnih aplikanata vršit će UNSA Tempus komisija.

Ohrabrujemo sve mlade saradnike i nastavnike da svoju zainteresiranost izraze popunjavanjem aplikacije koja se nalazi u prilogu, a uz istu da dostave i (svi dokumenti moraju biti na engleskom jeziku):

- CV

- motivacijsko pismo i

- kratak opis cilja/eva, sadržaja i institucionalnog značaja edukacije.

Krajnji rok za predaju aplikacija je 30.09.2015. godine.

Aplikacije treba predati Prof.dr Aidi Hodžić, putem arhive Veterinarskog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu u pisanoj formi i/ili putem e-mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Neblagovremene i nepotpune aplikacije neće ući u razmatranje UNSA Tempus komisije.

Važna napomena: Svi aplikanti koji realizuju usavršavanje na nekoj od partnerskih institucija kroz ovaj projekat, obavezni su u roku od najduže 3 mjeseca po povratku pripremiti nastavni materijal/skriptu (cca 20 – 30 stranica) za nastavne potrebe iz oblasti iz koje je usavršavanje realizirano.

APLIKACIJSKU FORMU možete preuzeti u PRILOGU.

S poštovanjem,

Prof.dr. Aida Hodžić

Kategorija: Tempus 1HEALTH