E-mail icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

testiranje covid19

COVID19

ČASOPIS VETERINAR


Časopis "Veterinar" je prvobitno osnovan 2000. godine. Tadašnji i prvi glavni urednik je bio prof. Muhamed Kadić. Objavljivan je jednom u toku akademske godine. Studentski časopis je otpočetka bio izraz truda i znanja studenata i studentskih aktivnosti. Određeni period se prekida objavljivanje časopisa da bi 2019. godine došlo do reaktivacije.


Na čelu s glavnim urednikom Senadom Kovačevićem časopis je zamišljen kao mjesto susretanja naučnih, stručnih, informativnih i popularizacijskih članaka. Nakon nekoliko godina stagniranja, iz potrebe za afirmacijom nauke, korice studentskog časopisa će ponovno uljepšavati police.


U prvom broju nakon reaktivacije,  časopis donosi novosti iz svijeta interne veterinarske medicine, zaraznih bolesti, te zanimljivosti o autohtonim pasminama Bosne i Hercegovine.
Osim toga, ovo izdanje donosi iskustva naših studenata sa studentskih razmjena putem CEEPUS programa. Čitajući intervju sa dr.sci Vedadom Škapurom, može se saznati kako je to biti veterinar u Zoološkom vrtu.


Časopis također prati rad Asocijacije studenata Veterinarskog fakulteta i sekcija koje su podružnice Asocijacije.


Na kraju, treba iskoristiti priliku da se zahvali članovima redakcionog odbora i svim autorima koji su pomogli stvaranje ovog broja „Veterinara“ kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli njegovom objavljivanju.


Časopis će u narednom periodu biti objavljivan jednom u semestru tj. dva puta u toku akademske godine.

 

 Veterinar         Veterinar 2