E-mail icon-email    E-nastava     eUNSA     Student guide     Promo video     unsa logo  

testiranje covid19

COVID19

Vijesti Odbora za osiguranje kvaliteta VFS

Poštovane kolegice i kolege,

na osnovu dopisa i instrukcije prorektorice za osiguranje kvaliteta Univerziteta u Sarajevu od 15.05.2020. godine, obavještavamo vas da će se umjesto redovne semestralne evaluacije rada akademskog osoblja provesti anonimna on-line anketa studenata za evaluaciju realizacije on-line nastave s ciljem poboljšanja njenog kvaliteta. S tim u vezi, Odbor za osiguranje kvaliteta UNSA je kreirao jedinstveni anketni listić za sve studente Univerziteta u Sarajevu.

On-line anketa dodiplomskih studenata našeg fakulteta će se za sve studijske godine realizirati u periodu od 01. do 07. juna 2020. godine. Studenti svake studijske godine će od strane osoblja Informatičkog centra VFS na svoju službenu fakultetsku e-mail adresu dobiti odgovorajući link. Putem tog linka svaki student / studentica će biti u mogućnosti da anonimno popuni pojedinačne anketne listiće za svaki obavezni i izborni nastavni predmet koji je pohađao/pohađala u toku ovog semestra.

Ovim putem molim poštovane studentice i studente da uzmu učešće i odgovore na anketu kako bismo dobili dragocjene ocjene, mišljenja i prijedloge u cilju poboljšanja kvaliteta online nastave.

 

S poštovanjem,

Prof. dr. Davor Alagić

Prodekan za osiguranje kvaliteta Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

 

 


U nastavku se daje uvodni tekst anketnog listića dostavljen od strane Odbora za osiguranje kvaliteta UNSA.


 

Poštovane studentice i poštovani studenti,

Suočeni sa situacijom nastalom zbog pandemije korona virusa koja je prouzročila obustavljanje izvođenja nastavnog procesa u učionicama i laboratorijama fakulteta i akademija, na organizacionim i podorganizacionim jedinicama Univerziteta u Sarajevu nastavili smo realizaciju nastavnog procesa samostalnim organiziranjem i provođenjem online nastave, oslanjajući se iskučivo na svoje kapacitete.

Sada bismo, u drugoj fazi, nakon što je proteklo više od mjesec dana od pokretanja online nastave na Univerzitetu u Sarajevu, a s ciljem poboljšanja njenog kvaliteta, željeli sagledati Vaša iskustva.

Umjesto redovne evaluacije rada akademskog osoblja imate priliku da kroz ovu anketu podijelite Vaša kako pozitivna, tako i negativna iskustva koja će nam pomoći pri organizaciji online nastave u nekim budućim postupanjima.

Vaša su nam iskustva dragocjena, te Vas molimo da izdvojite 15-ak minuta i savjesno i iskreno odgovorite na pitanja iz ankete, te iznesete svoje sugestije i prijedloge u dijelu predviđenom za komentare. Samo na taj način ćemo moći imati uvid u realnu provedbu online nastave kako bi sagledali mogućnosti i donijeli mjere za unapređenje kvaliteta nastave na Univerzitetu u Sarajevu.

Kategorija: ODOK